header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 15 december 2017 09:14

Jumbo brengt kaas van Natuurboeren in winkels


Jumbo wil kaas van Natuurboeren gaan opnemen. De nieuwe rauwmelkse kaas met eetbare korst ligt vanaf februari in supermarkten in Overijssel en Gelderland en wordt in de loop van volgend jaar breder verkrijgbaar.

De kaas komt van biologische rauwe melk van blaarkoppen van Natuurboer Jan Broenink in Langeveen. Hij wordt gemaakt in de kaasmakerij van Meester Affineurs in de Gelderse Vallei. Broenink, die de koeien in natuurgebied laat grazen, is aangesloten bij de Stichting Natuurboeren Hart voor Biodiversiteit. De veehouders werken biologisch en zetten zich in voor dierenwelzijn, biodiversiteit en behoud en onderhoud van natuurgebieden. De Stichting streeft naar samenwerking met ketenpartners voor afzet voor lange termijn en legt daarbij nadruk op de meerwaarde van biologische veehouderij in combinatie met natuurbeheer.

Andere productconcepten
De rond 35 aangesloten Natuurboeren brengen ook andere productconcepten op de markt. Zo is er melk en ijs te koop bij de boeren op het bedrijf, en rundvlees dat bij Deen supermarkten in de schappen ligt. De melk die de Natuurboeren aanleveren komt van koeien die in natuurgebieden grazen.
Bij de Stichting zijn boeren in Friesland, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland aangesloten. De bedrijven zijn biologisch (Skal-gecertificeerd) en hebben een bedrijfsareaal dat voor minstens 25 procent uit natuur of landschapselementen bestaat. Dit is veelal van terreinbeherende organisaties als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en provinciale Landschappen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties