header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 19 december 2017 10:30

Kaasafzet Duitse supermarkten daalt licht


Na de voortdurende groei in de afgelopen jaren is de kaasafzet in de Duitse supermarkten in 2017 voor het eerst licht gedaald, zo melden de beide marktbureaus ZMB en AMI.

Uit de Nielsen-handelspanels blijkt dat de kaasverkopen in de eerste tien maanden van dit jaar met 1,4 procent daalden ten opzichte van dezelfde periode van 2016. Voor het eerst dit jaar werd er ook minder voorverpakte kaas uit de zelfbediening gekocht door de Duitse consument. ZMB en AMI stellen vast dat de prijzen voor snijkaas dit jaar pieken en dalen kenden, echter niet zo extreem als in 2016. Van mei tot en met augustus stegen de prijzen behoorlijk, mede omdat de Duitse ondernemingen veel kaas exporteerden. Toen die buitenlandse vraag verminderde, daalden ook de Duitse kaasprijzen weer.

Minder kaasproductie
In de eerste drie kwartalen van 2017 daalde de Duitse kaasproductie met 1,4 procent. Alleen de productie van snijkaas werd iets vergroot en die van pasta filata iets sterker verhoogd ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. Evenals in 2016 daalde ook nu weer de productie van verse kaas. Vanwege de hogere melkaanvoer bij de Duitse zuivelondernemingen in het laatste kwartaal van dit jaar, is ook de kaasproductie weer gestegen, zodat dit jaar uiteindelijk niet veel minder kaas worden geproduceerd dan in 2016.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties