header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 20 december 2017 09:55

Twee onderzoeksprojecten in melkveehouderij


Landen in Core Organic Cofund, netwerk voor afstemming van onderzoek voor de biologische sector in Europa, selecteerden twaalf internationale projecten die van 2018 tot 2021 uitgevoerd worden. Nederlandse instituten nemen deel aan zes projecten, die samen goed zijn voor ruim € 8 miljoen.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, NWO en de Europese Unie financieren de Nederlandse projectpartners. Twee daarvan betreffen de melkveehouderij: Graisy-Daisy en Proorg.

Graisy Daisy
In Graisy Daisy werken partners aan duurzame melkveehouderijsystemen met aandacht voor koe-kalfcontact, verbetering van diergezondheid en vermindering van antibiotica. Er zijn vijftien partners uit acht landen. Vanuit Nederland betrokken zijn Eddy Bokkers (WUR), Cynthia Verwer (LBI) en Kees van Reenen (WUR).

Proorg
Proorg gaat over verwerking van biologische producten. Doel is een Code of Practice (CoP) ontwikkelen voor verwerkers van biologisch voedsel. Dit om ondernemers te ondersteunen bij een zorgvuldige verwerking van biologische grondstoffen tot producten van hoge kwaliteit met lage milieudruk. Er doen veertien partners uit acht landen mee. De Nederlandse partner is Ruud Verkerk (WUR).

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties