header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 21 december 2017 09:16

Droogte drukt melkaanvoer Fonterra


Fonterra heeft in november in eigen land maar een fractie meer melk verwerkt dan vorig jaar in dezelfde maand. Toen stond de melkaanvoer onder druk door de droogte die de melkproductie negatief beïnvloedde.

De Nieuw-Zeelandse coöperatie verwerkte in november 199,1 miljoen kg milksolids, 3 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Als naar de jaarcijfers wordt gekeken is er sprake van een stijging van 1 procent (702 miljoen kg milksolids).
Ook nu kampen de melkveehouders met droogte. Fonterra voorziet dat de droogte aanhoudt en intensiveert, met ‘een significante impact’ op de melkproductie.

Geen negatieve invloed
De problemen met de melkaanvoer op de thuismarkt hebben vooralsnog geen negatieve invloed op de bedrijfsresultaten, die zijn in lijn met de verwachtingen, laat de zuivelproducent weten. In de maanden augustus tot en met oktober steeg de omzet met 4 procent, wat vooral is toe te schrijven aan een sterke prijsstijging
en vraag op de wereldzuivelmarkt, aldus de zuivelproducent.

Betere melkaanvoer in Australië
In Australië boert de melkverwerker beter qua melkaanvoer. Deze steeg in november met 28 procent tot 17,4 miljoen kg milksolids en in het hele melkseizoen tot dusverre met 26 procent tot 70 miljoen kg milksolids. Fonterra Australia profiteert van de overstap van melkveehouders die de in problemen verkerende coöperatie Murray Goulburn de rug toe keren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties