header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 22 december 2017 09:03

Lactalis breidt terugroepactie uit


Lactalis roept uit voorzorg alle zuigeling- en babyvoedingsproducten terug die sinds 15 februari zijn geproduceerd in de fabriek in Craon, Noordwest Frankrijk. De Franse zuivelproducent heeft bevestigd dat de fabriek de bron is voor besmetting van babyvoeding met de salmonellabacterie.

De uitbreiding van de recallactie betreft 720 batches, aanvullend op de 600 partijen die al eerder deze maand zijn teruggeroepen door de Franse zuivelproducent. De eerste terugroepactie betrof een wereldwijde recall van babyvoedingsproducten onder de merknamen Milumel, Picot en Celi.

Eerste helft van het jaar
Bij de eerste recall werd al het vermoeden uitgesproken dat de besmetting zich zou hebben voorgedaan in Craon. Lactalis geeft nu aan dat tests hebben aangetoond dat besmetting optrad in Craon in de eerste helft van het jaar. De zuivelproducent geeft niet aan welk type besmetting is gedetecteerd.
Het vermoeden van de salmonellabesmetting ontstond toen zuigelingen eerder deze maand in Frankrijk ziek werden. Op zoek naar de oorzaak kwamen gezondheidsinstanties uit bij de babyvoeding van Lactalis. Deze zette een beperkte terugroepactie op touw, maar moest deze op last van de autoriteiten opschalen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties