header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 22 december 2017 15:46

Joint venture Arla met Indofood CBP


Het Europese zuivelconcern Arla Foods versterkt zijn activiteiten in Zuidoost-Azië door de oprichting van een joint venture met PT Indofood CBP Sukses Makmur Tbk (ICBP), een van de leidende ondernemingen inzake consumentengoederen en zuivelproducten in Indonesië.

De nieuwe joint venture-onderneming draagt de naam Arla Indofood Sukses Makmur. Exact 50 procent plus één aandeel zijn in bezit van Arla Foods en 50 procent minus één aandeel in bezit van ICBP. De joint venture gaat zich bezighouden met de handel in en productie van zuivelproducten. Informatie over het productportfolio en de start van de productie en introductie van producten zijn nog niet bekendgemaakt.

Uitbouw in Indonesië
In Arla’s ondernemingsstrategie ‘Goede groei 2020’ is Zuidoost-Azië omschreven als een strategische groeiregio, waarin de onderneming zijn activiteiten wil uitbreiden. De nieuwe joint venture met ICBP ondersteunt de uitbouw van Arla’s aanwezigheid op de Indonesische markt. Met een inwonertal van ruim 250 miljoen inwoners – waarvan 50 procent jonger dan dertig jaar – is Indonesië de grootste markt voor voedingsrijke zuivelproducten in Zuidoost-Azië.

Uitstekende ervaringen
Volgens Tim Ørting Jørgensen, bij Arla verantwoordelijk voor de internationale activiteiten, beschikt ICBP over uitstekende ervaringen in de zuivelsector. “Het heeft bovendien een groot verkoopnet voor consumentenproducten in Indonesië met toegang tot en contacten met alle belangrijke detailhandelaren. Dankzij de samenwerking met ICBP kunnen we in de toekomst onze hoogwaardige zuivelproducten aan meer Indonesische consumenten aanbieden”, aldus Jørgensen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties