header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 11 januari 2018 11:42

De Vreugdehoeve en De Huppe gaan in coöperatie


Biologische melkschapenhouderij De Vreugdehoeve, producent van schapenkaas en -zuivel, gaat met kaas- en zorgboerderij De Huppe en rundveehouderij Van Vilsteren in een coöperatie samenwerken. De drie biologische boeren in Zwolle gaan het 60 ha grote natuurgebied De Vreugderijkerwaard bij Zwolle inrichten voor voedselproductie. De ondernemers leveren straks aan consumenten in Zwolle lokaal geproduceerde biologische producten.

De Vreugdehoeve maakt een breed assortiment kaas en zuivel van schapenmelk zoals yoghurt, kwark, kefir en ijs, op De Huppe van Alfons van Vilsteren wordt een reeks boerenkazen geproduceerd.

Proef met leveren lokaal vers
De ondernemers maken samen met andere boeren deel uit van de Zwolse Stadslanderijen. Dit collectief van boeren aan de rand van Zwolle, waarbij ook melkveehouderij Het Rode Huis is aangesloten, levert op dit moment aan zeventig Zwolse gezinnen op proef een pakket lokaal geproduceerde biologische versproducten waaronder kaas, vlees, groenten en fruit. Vanaf dit voorjaar kunnen Zwollenaren een groot deel van hun wekelijkse versboodschappen bij de boerderijwinkels van de Zwolse Stadslanderijen en bij afhaalpunten kopen. Online bestellen en bezorgen is dan ook mogelijk.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties