header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 11 januari 2018 11:52

Nieuwe distributeur voor Tony Chocolonely chocolademelk


Holland Foodz heeft per 1 januari de distributie van Tony’s Chocolonely Fairtrade chocolademelk overgenomen. Het bedrijf richt zich met de overname onder licentie op Tony’s zuiveltak en wil de chocolademelk in meer varianten en verpakkingen gaan brengen.

Holland Foodz is vanuit de zuiveltak leverancier van koffiemelk in glas aan supermarkten en ontwikkelt en levert cappuccinomelk, chocolademelk, boter en andere zuivelproducten voor huismerken van onder meer Albert Heijn en Jumbo. Begin vorig jaar nam het bedrijf biologisch zuivelbedrijf Vechtenaer uit Hardenberg over.

Volgende stap
“Met die overname hebben we de stap gezet naar biologische zuivel en kaas. Met de distributie van Tony’s Chocolademelk zetten we de volgende stap naar Fairtrade-zuivelproducten”, legt directeur-eigenaar Jan Harm Spijkervet van Holland Foodz uit. Voor de distributie behaalde zijn bedrijf de benodigde Fairtrade-certificering. Tony’s chocolademelk die tot nu toe in een smaak verkrijgbaar is, werd eind 2012 op de markt gebracht. De cacao voor het product wordt direct ingekocht bij boerencoöperaties in Ghana waar het bedrijf mee samenwerkt.
De Amsterdamse chocolademaker Tony’s Chocolonely is uitgegroeid tot de grootste chocoladeproducent van Nederland. In het boekjaar 2016/2017 verkocht het bedrijf bijna 29 miljoen chocoladerepen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties