header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 15 januari 2018 15:45

Gezien op de Horecava


Dit was er onder andere te zien op de Horecava, die vorige week plaatsvond in de RAI.

IJs bereiden, bewaren en presenteren in een flexibele machine, geschikt voor onder andere boerderijwinkels. Dat liet Gelato Machine zien op de horecavakbeurs.

De Nederlandse consument at vorig jaar weer veel vaker buiten de deur. De omzet in out of home steeg in 2017 met 4,1 procent ten opzichte van 2016. Dit jaar verwacht het FoodService Instituut Nederland (FSIN) een groei van 4,9 procent voor de buitenshuisconsumptie. Dit is per Nederlander een stijging van bijna € 50.

Vergeer Holland vernieuwde de verpakking van vier soorten voorgesneden plakken kaas. De nieuwe plakkenlijn bespaart 46 procent verpakkingsgewicht per kg verpakte kaas. De Goudse XXO-kaas kreeg een nieuwe papieren bewaarzak.

Van der Heiden Kaas was aanwezig met Dilano Black Lemon, een kaas met citroen, vitamine D en actieve kool. De distributeur van ambachtelijke kazen speelt hiermee in op de 'blackened food'-trend die steeds populairder wordt.

DeJong Cheese lanceerde verse geitenkaas in schijfjes, Cheese Crumbles verse verkruimelde (geiten)kaas en Alphenaer mini brie geitenkaas met fenegriek.

Grensland Zuivel introduceert Very Dairy zuivelproducten skyr, cremekwark en rijstpudding in een nieuw concept. Het bedrijf introduceerde verder slagroom zonder suiker 35% lactosevrij verwerkt van verse koemelk. Het lactosevrije product heeft door speciale processing een goed standstevigheid bij een hoge opslag.

Nieuw van Jacques' Kruidenboter is een Zwitserse kruidenboterspecialiteit geschikt als warme smaakverrijker voor vlees- en visgerechten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties