header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 29 januari 2018 07:57

Neogen ontwikkelt snelste Listeria-test zonder verrijking


Neogen Corporationheeft een test ontwikkeld die in minder dan 60 minuten Listeria ontdekt in omgevingsmonsters – zonder deze monsters te verrijken.

Het nieuwe Listeria Right Now-testsysteem detecteert binnen 60 minuten alle soorten Listeria, ook het pathogene L. monocytogene, via het ribosomaal RNA (rRNA). De effectiviteit van het systeem om lage concentraties Listeria in omgevingsmonsters aan te tonen is door NSF International gevalideerd De test wordt ook beoordeeld voor AOAC-prestatietestcertificering waarmee de nauwkeurigheid nogmaals wordt gevalideerd.

Grote verandering
"De geavanceerde technologie in Listeria Right Now verandert werkelijk alles op het gebied van omgevingtesten voor Listeria”, stelt Ed Bradley, vice president of Food Safety van Neogen. “Listeria-besmetting in de omgeving kan nu worden vastgesteld en ontsmet indien nodig, voor wordt begonnen met de voedselproductie en de kwaliteit en veiligheid van een voedingsproduct is aangetast. Met het nieuwe testsysteem zijn professionals voor voedselveiligheid in staat zeer snel corrigerende acties te implementeren, waaronder het verbeteren van de hygiëne of processen. Bovendien hoeven bedrijven met Listeria Right Now tijdens het testproces niet langer potentieel gevaarlijke kweken te laten groeien in hun faciliteiten, en hoeven er ook geen testkweken te worden bewaard voor eventuele vervolgtesten."

Omgevingsmonsters
Het Listeria Right Now-proces begint met het nemen van omgevingsmonsters om alle aanwezige Listeria te onderscheppen. Het volledige swabmonster wordt in een tube geplaatst die een lysis-bufferoplossing bevat die alle eventueel aanwezige bacteriën afbreekt en hun rRNA vrijgeeft. Indien Listeria aanwezig is in het monster, vergroten de reagens in de test duizenden kopieën van het rRNA – zo is de Listeria eenvoudig te herkennen door Listeria Right Now.
In een valideringsonderzoek waarin Listeria Right Now werd vergeleken met de referentie kweekmethode, heeft NSF International de effectiviteit van deze nieuwe test bevestigd. Uit de evaluatie kwam naar voren dat onder de voorwaarden die in dit onderzoek werden gebruikt, de verrijkingsarme Listeria Right Now-methode net zo gevoelig was als de referentiekweekmethode op verrijkingsbasis voor het detecteren van L monocytogene op rvs-oppervlakken.

Klik hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties