header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 29 januari 2018 08:21

Fonterra investeert in Australië


Fonterra gaat flink investeren in de productiecapaciteit in Australië. De melkverwerker anticipeert daarmee op de vraag die, zo laat de zuivelproducent weten, sterk toeneemt.

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie gaat US$ 133 miljoen investeren, waarvan $ 101 miljoen in de kaasfabriek in Stanhope. Deze wordt een keer zo groot. In Tasmanië breidt Fonterra de kaasfabriek in Wynyard uit en vergroot ze de productie van lactose in Spreyton. Verdere investeringen betreffen de fabrieken in Darnum, Cobden en Dennington.

Flinke boost
René Dedoncker, directeur Australia van Fonterra, lichtte de investeringen toe: "We hebben een duidelijke strategie die een duurzaam rendement oplevert. Om waarde te creëren, moeten we investeren om de vraagcurve voor te blijven." Die vraag zou, zo is de verwachting, een flinke boost kunnen krijgen als de Trans-Pacific Partnership (TPP) wordt geratificeerd door de deelnemende landen. Het handelsakkoord van landen rondom de Stille Oceaan zou een flinke impuls kunnen geven aan de export van kaas uit Australië naar Japan.

Groeiende melkaanvoer
Wat ook meespeelt is de groei van de melkaanvoer. De zuivelproducent verwerkt 400 miljoen kg meer melk, voornamelijk geleverd door melkveehouders die Murray Goulburn de rug hebben toegekeerd. Fonterra verwacht dat de melkaanvoer verder groeit. Enerzijds door nieuwe melkveehouders die zich aansluiten, anderzijds door productiegroei bij bestaande leveranciers, aldus Dedoncker. Fonterra verwerkt in Australië nu 2 miljard kg melk.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties