header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 30 januari 2018 07:32

Vervuilde babyvoeding blijft Lactalis parten spelen


De vervuiling van babyvoeding met de salmonellabacterie blijft de Franse zuivelonderneming Lactalis parten spelen. Nu stelt een groep van ouders dat er in december meer baby’s ziek zijn geworden dan aanvankelijk geregistreerde 37. Het zou om ten minste 48 besmettingen gaan.

De groep met de naam L’Association des Familles du Lait Contaminë aus Salmonelles (AFVLCS) vraagt om meer transparantie over de productie van babyvoeding. Die vraag wordt kracht bijgezet met een petitie die door meer dan 105.000 mensen is getekend.

Recallactie
De besmetting met de bacterie heeft zich voorgedaan op de productiesite van Lactalis in Craon. De producent startte een recallactie van de verdachte babymelk die op last van de overheid werd opgeschaald. Uiteindelijk riep Lactalis zeshonderd batches babymelkpoeder (meer dan 7.000 ton) terug in 83 landen.
De recall was niet waterdicht, want in meerdere supermarkten werd na de oproep om de babymelk uit de schappen te halen nog babyvoeding uit de verdachte batches aangetroffen. De controledienst DGCCRF heeft in de afgelopen twee weken 3.600 controles uitgevoerd en producten gevonden in twee supermarkten, dertien apotheken, een ziekenhuis en zes andere distributeurs, aldus het ministerie van Economische Zaken.

Tien juridische klachten
Ook AFVLCS claimt dat ze tijdens controle in de afgelopen vijftien dagen op 22 verkooppunten in Frankrijk verdachte babymelk heeft aangetroffen, onder meer in supermarkten en apotheken.
De advocaat van AFVLCS, Jade Dousselin, zei dat ze aan het einde van volgende week tien juridische klachten van gezinnen zou indienen, acht tegen Lactalis en twee tegen de retailers Leclerc en Auchan.

Compensatie
Emmanuel Besnier, ceo van Lactalis, heeft gezegd dat zijn groep elk gezin dat schade heeft geleden zal compenseren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties