header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 01 februari 2018 09:30

Arla Foods gaat opnieuw investeren in Nijkerk


Arla Foods Nederland gaat dit jaar nog eens € 5,6 miljoen investeren in nieuwe en verbeterde productiecapaciteit en innovatieve technologie van de fabriek in Nijkerk.

In de afgelopen jaren werd al fors geïnvesteerd in de productielocatie en in commerciële activiteiten. Hierdoor groeiden de merken van Arla Foods met bijna 10 procent en werd Arla uitgeroepen tot het snelstgroeiende merk in retail (Merken Top 100 Foodmagazine), zo meldt het zuivelconcern.

Meeprofiteren
Het plan om meer dan een half miljard euro te gaan investeren in nieuwe en verbeterde productiecapaciteit en innovatieve technologie stimuleert de verdere groei van Arla Foods in Nederland. "Maar nog belangrijker is de verwachting dat Arla Foods Nederland flink gaat meeprofiteren van de investeringen in andere landen", zegt Bas Padberg, managing director Arla Foods Nederland. Het gaat om in totaal € 527 miljoen aan investeringen.

50 procent
Arla Foods is afgelopen decennium met 50 procent gegroeid en is nu actief in 120 landen. De investeringen richten zich op vier gebieden: voldoen aan de groeiende vraag naar zuivel, gezonde en natuurlijke producten die aansluiten bij de levensstijl van de consument, toonaangevend in wei en duurzame voedselproductie die rekening houdt met de toekomst van onze planeet.

Strategie 2020
“Dit investeringsplan is een groeiplan gericht op het uitbreiden van onze posities in belangrijke zuivelcategorieën en geografische markten waar Arla Foods al een belangrijke speler is. Onze ambitie is om een nog sterkere basis te creëren voor onze melkveehouders en onze toekomstige groei", aldus Peder Tuborgh, ceo van Arla Foods. Met het investeringsplan wil Arla Foods een verdere stap zetten naar haar groeiambities die zijn vastgelegd in de strategie 2020.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties