header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 14 februari 2018 14:50

Ketendigitalisering verbetert positie melkveehouder


Informatie over productiewijze en duurzaamheid van agrarische bedrijven zoals melkveehouderijen bereikt door de ketendigitalisering de smartphone van de consument.

Deze krijgt door de grotere transparantie meer en beter inzicht in de productieketen. De waarde die de producent creëert wordt duidelijk en hij kan deze beter vasthouden. Door de komst van nieuwe technologie zoals blockchain en platforms zal de bereidheid om data te delen toenemen. Dit concludeert ABN Amro in het rapport ‘Data op het bedrijf en door de keten heen’.

Melkveehouderij loopt voorop
De agrarische ondernemer, waaronder de melkveehouder, kan hiermee zijn positie in de keten verbeteren. De melkveehouderij loopt voorop in het delen van data in de keten. Het rapport spreekt over JoinData met onder meer de coöperaties FrieslandCampina, CRV en Agrifirm en over SmartDairyFarming. Jo van het initiatief is om het proces van zinvol gebruik van data

Elektronische snelweg
JoinData ondersteunt agrarisch ondernemers met informatie en technologie bij het goed benutten van big data in hun dagelijkse bedrijfsvoering. SmartDairyFarming, een van de initiatieven, ontwikkelt een elektronische snelweg voor data op het boerenerf. Deze data van onder andere sensoren worden met een datahub na toestemming van de melkveehouder beschikbaar gesteld voor applicaties. De gegevens worden verwerkt in beslismodellen, procesbeschrijvingen en adviesproducten waarmee melkveehouders betere keuzes kunnen maken op het gebied van gezondheid, vruchtbaarheid en voeding. Koeien leven hierdoor langer en zijn langer productief.

Klik hier voor het rapport. 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties