header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 14 februari 2018 14:56

DDH-lijn voor direct verpakte koespecifieke melk


Direct Dairy Holding (DDH) in Leeuwarden ontwikkelt een automatische lijn die melk direct uit de melkrobot pasteuriseert, in stazakken verpakt en naar een koeling vervoert waar deze voor verkoop kan worden uitgeleverd, zo meldt vakblad De Zelfkazer.

Iedere verpakking bevat de melk van een enkele koe ofwel koespecifieke melk. De informatie over de koe die de melk leverde is voor de eindconsument op zijn smartphone te traceren via het nummer op de verpakking. De verwerkingslijn wordt in eerste instantie ingericht voor volle melk, maar kan ook andere zuivelproducten produceren.

Op zoek naar deelnemers
DDH, een start-up in Leeuwarden opgericht met Russische ondernemers, is op zoek naar Nederlandse melkveehouderijen die het systeem in gebruik willen nemen en willen demonstreren aan andere melkveehouders. DDH ondersteunt de melkveehouders bij de promotie van hun producten naar verkoopkanalen als supermarkten en foodservice en bij lokale consumenten. Direct verpakte koespecifieke zuivel biedt voor melkveehouders een mogelijkheid om melk tot meerwaarde te brengen. Het bedrijf wil de komende jaren ook uitbreiden naar melkveehouderijen elders in Europa en naar bedrijven in de Verenigde Staten.

Meer informatie via Direct Dairy Holding en 30secmilk.com

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties