header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 15 februari 2018 09:59

Danone verkoopt flink aandeel in Yakult


Danone verkoopt een flink deel van zijn aandelenpakket in Yakult. De verkoop vertegenwoordigt een waarde van $ 1,8 miljard dollar.

De Franse yoghurtmaker blijft met 7 procent de grootste aandeelhouder van Yakult, de Japanse producent van priobiotische en gefermenteerde zuiveldrankjes. Danone had 21 procent van de aandelen in bezit.

Japans verzet
Danone is al meer dan een decennium grootaandeelhouder van Yakult. Recent wilde de Franse zuivel- en drinkwaterproducent het aandeel in het Japanse bedrijf verder vergroten, maar daar verzetten de Japanners zich tegen.
De verkoop van het aandelenpakket geeft Danone, dat evenals andere zuivelproducenten kampt met trage groei van de reguliere merken, de financiële ruimte om zich meer op de corebusiness te richten, zo stellen analisten.

Biologische en sojavoeding
De Fransen namen vorig jaar voor in totaal $ 12,5 miljard WhiteWave Foods over, de Amerikaanse producent van biologische en sojavoeding. Met WhiteWave wil Danone inspelen op de trend van consumenten die steeds meer kiezen voor voeding die natuurlijk, gezond en duurzaam geproduceerd is.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties