header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 21 februari 2018 09:27

A2 Milk vergroot winst en sluit deal met Fonterra


A2 Milk heeft in de eerste helft van het boekjaar de winst meer dan zien verdubbelen naar $NZ 98,47 miljoen, vooral dankzij een groeiende afzet van babyvoeding. Het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf heeft een overeenkomst gesloten met zuivelgigant Fonterra om meer producten te kunnen afzetten op nieuwe markten.

A2 Milk verkocht aanzienlijk meer babyvoeding A2 Platinum in China en Australië, terwijl in de VS de naamsbekendheid van het merk werd uitgebreid. In het Verenigd Koninkrijk nam de verkoop van verse melk toe.

A2-eiwitstructuur
Door de sterke winstcijfers en de deal met Fonterra steeg het aandeel van A2 Milk op de ASX-beurs in Nieuw-Zeeland met 26 procent naar een recordhoogte van $NZ 11,30. Het zuivelbedrijf produceert melkproducten die alle de specifieke A2-eiwitstructuur hebben. Daarbij is de claim dat A2-eiwitten de spijsvertering anders beïnvloeden dan gewone melk, waardoor de producten ook geconsumeerd kunnen worden door mensen met een koemelkallergie.
De overeenkomst met Fonterra houdt naast de levering van A1 eiwitvrij poeder (bulk en verpakt) door Fonterra aan A2 Milk in dat Fonterra exclusieve leveringsrechten krijgt voor sommige voedingsproducten in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Met de levering door Fonterra heeft A2 Milk zich bij verdere groei verzekerd van grondstoffen.

Verse frisdrank
Fonterra zal ook een exclusieve licentie krijgen voor de productie en verkoop van verse frisdrank met A2-merk in Nieuw-Zeeland, terwijl een nieuwe A1-eiwitvrije melkpool zal worden ontwikkeld in Australië en Nieuw-Zeeland.
Daarnaast zullen A2 Milk en Fonterra de mogelijkheden onderzoeken om A1-eiwitvrije boter en kaas te verkopen in Australië, Nieuw-Zeeland en China.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties