header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 22 februari 2018 07:43

Bellamy’s: forse groei winst en omzet


Bellamy’s Australia heeft de winst in de eerste helft van het financiële jaar bijna verdubbeld naar AU$ 22,4 miljoen. De omzet steeg met bijna 50 procent naar AU$ 174,9 miljoen.

Het Australische bedrijf dat biologische zuivel en babyvoeding produceert, geeft als toelichting op de cijfers dat er meer volume is verkocht en dat ook Camperdown Powder een kleine bijdrage heeft geleverd aan de bedrijfsresultaten. Bellamy’s verwierf vorig jaar een meerderheidsaandeel van 90 procent in de productiefaciliteit in Tasmanië.

Tijdelijk exportverbod
Bellamy’s investeerde in Camperdown met het doel om van daaruit babyvoeding te exporteren naar China. Die opzet werd vorig jaar echter doorkruist door de Certification Accreditation Administration of People's Republic of China (CNCA) die de exportvergunning van Camperdown naar China opschortte na klachten over de kwaliteit van de verwerking in de fabriek.
Dat tijdelijke exportverbod is nog steeds niet opgeheven. Als dat wel gebeurt neemt Bellamy’s de resterende 10 procent van de aandelen in Camperdown over, zo kondigt het biologische zuivelbedrijf aan.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties