header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 22 februari 2018 15:19

Lagere winst voor FrieslandCampina


FrieslandCampina heeft vorig jaar aanzienlijk minder winst geboekt dan in het voorgaande jaar. De onderneming maakte vandaag bekend dat de nettowinst in 2017 met 37,3 procent daalde naar € 227 miljoen. Dat kwam door eenmalige afschrijvingen in China en Duitsland, lasten als gevolg van herstructureringen en door negatieve valuta-effecten.

De omzet steeg wel: 10,1 procent naar € 12,1 miljard. Dit is vooral te danken aan hogere verkoopprijzen en de toevoeging van Engro Foods in Pakistan aan de geconsolideerde cijfers.
De melkprijs voor de leden-melkveehouders steeg met bijna een kwart naar € 40,01 per 100 kg melk door de hogere garantieprijs voor boerderijmelk. De waardecreatie (uitgedrukt in prestatietoeslag en reservering in ledenobligaties) nam af met 61,3 procent tot € 1,33. De afname is het gevolg van de aanpassing in de winstverdeling en het lagere resultaat.

Sneller en scherper reageren
“2017 is voor FrieslandCampina een uitdagend jaar geweest”, meent Hein Schumacher, ceo van FrieslandCampina. “Enerzijds zien we een goede omzetstijging bij een sterke stijging van de melkprijs voor onze leden-melkveehouders. Anderzijds hebben eenmalige afschrijvingen in China en Duitsland, volumedruk in Europa en herstructureringen de winst gedrukt. Het afgelopen jaar hebben we aanpassingen in onze organisatiestructuur doorgevoerd die ons in staat stellen sneller en scherper te reageren op de vraag van onze consumenten en klanten, waarmee een nieuwe basis voor groei is gelegd.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties