header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 27 februari 2018 10:43

Schubert toont flowpacks voor yoghurt op Anuga FoodTec


Gerhard Schubert toont op Anuga FoodTec – van 20 tot 23 maart 2018 in Keulen – een TLM-systeem voor het verpakken van yoghurtcups in flowpacks. Het systeem heeft een Flowmodul flow-wrapping-component die in de machine is geïntegreerd. Een 3D-scanner zorgt voor kwaliteitsborging van de verpakte producten op de lijn, meldt Pack Online.

De Duitse machinebouwer heeft jarenlange ervaring in het verpakken van zuivel en kent bekende zuivelproducenten in zijn klantportfolio. Zo gebruikt zuivelfabrikant Alois Müller de TLM-technologie voor het secundair verpakken van producten, waaronder de zogenaamde Corner Yogurt. De machine op Anuga Food Tech heeft de Corner Yogurt Mini voor kinderen in gemengde verpakkingen. De bekertjes worden in paren in een flowpack verpakt.

Zestig cycli per minuut
De machine verwerkt de producten met een optimale snelheid van zestig cycli per minuut. De yoghurt blijft hierdoor niet aan het foliedeksel plakken. Een 3D-scanner op de lijn voorkomt oppakken van yoghurtbekers met beschadigde of ontbrekende deksels. De scanner zorgt tevens voor een juiste oriëntatie van de yoghurtcups in de flowpack.
De machine behaalt met vijf pick & place-robots die driehonderd producten per minuut in de Flowmodul-toevoer plaatsen, een uitvoer van 150 flowpacks per minuut.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties