header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 01 maart 2018 07:21

Synlait bouwt nieuwe poederfabriek


De Nieuw-Zeelandse zuivelproducent Synlait gaat een tweede fabriek bouwen voor de productie van melkpoeder. De producent verwacht de komende jaren NZ$ 260 miljoen te gaan investeren in de productielocatie in Pokeno, Waikato.

Symlait heeft 28 ha grond gekocht voor de bouw van de productiefaciliteit. “De verwachte groeiende vraag naar babyvoeding betekent dat we zo snel mogelijk onze poederproductiecapaciteit moeten opvoeren,” lichtte voorzitter Graeme Milne toe. Daarbij wees hij op de leveringscontracten voor de lange termijn, die erop wijzen dat de vraag zal toenemen. Synlait levert aan A2 Milk Company, New Hope Nutritionals, Bright Dairy en Munchkin.

Sproeidroger
Naar verwachting zal de eerste droger van Synlait Pokeno dezelfde specificaties krijgen als droogtoren op de locatie van Synlait in Dunsandel. Dit is een sproeidroger die eind 2015 in bedrijf werd gesteld met een jaarlijkse capaciteit van 40.000 metrische ton.
"We hebben een van 's werelds meest geavanceerde fabrieken voor productie van zuigelingenvoeding gebouwd in Dunsandel. Met de bouw in Pokeno hebben we een nationale portfolio met toegevoegde waarde om in onze toekomstige groei te voorzien,” aldus ceo John Penno van Synlait.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties