header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 02 maart 2018 12:32

Arla Foods Nederland gaat ook naar België


Arla Foods Nederland begint op de Belgische markt. Supermarktketen Delhaize heeft nu skyr, blauwaderkaas Castello Danablu en Apetina saladekaas in de schappen.

De introductie van Arla skyr in België is onderdeel van een groeistrategie van het concern voor de komende jaren. Tot nu toe werd de melk van 750 Belgische Arla-boeren gebruikt voor Arla-zuivel die naar het buitenland gaat. In de toekomst wil Arla Foods alle Belgische melk verwerken tot Arla-producten voor het Belgische schap, van skyr tot biologische melk. Arla Foods wil hiermee werken aan meer naamsbekendheid in België om daarmee de vraag naar zijn producten in België te vergroten.

Diverse prijzen voor skyr
Arla Foods won de afgelopen jaren met skyr, de yoghurt in IJslandse stijl, diverse prijzen zoals Beste introductie in Nederland, Product van het jaar in het Verenigd Koninkrijk en Meest succesvolle innovatie in Duitsland.
Volgens Arla blijkt uit onderzoek dat een groot deel van de consumenten die Arla skyr kopen, voorheen geen yoghurt aten of skyr naast hun vertrouwde yoghurt kochten. Het product zorgt hierdoor voor omzetgroei in het zuivelschap.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties