header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 02 maart 2018 14:50

Vandersterre zoekt boerderijkaasmakers


Vandersterre wil naar een groter assortiment boerenkaas en zoekt boerderijkaasmakers.Het bedrijf wordt nu beleverd door drie kaasmakers, maar wil meer kaasboerderijen aan zich binden.

Als overleg- en samenwerkingsorgaan voor de deelnemers is de Stichting Boerderijkaas Platform opgericht. Voorzitter is Femke Nijland, adjunct-directeur van kaasmakerij Landgoed Kaamps in Deurningen (Overijssel). Dit bedrijf is de kaasmaker waar Vandersterre het langst mee samenwerkt.

100 procent productievulling
Vandersterre wil meer exclusieve kaas in het aanbod, maar heeft ook wat te bieden: “Wij garanderen 100 procent productievulling en een goede kaasprijs, afhankelijk van het onderscheidend vermogen. Op basis daarvan hebben we nu al vele kaassoorten die niet meer noteringsgebonden zijn”, meldt Jan Kos, ceo van de groothandel, verpakker en leverancier van kaasspecialiteiten en concepten.
Van der Sterre krijgt met vaste leveranciers meer invloed op het assortiment en de volumes. Kos: “Bovendien kunnen wij de afnemers meenemen naar de basis, de plek waar de kaas wordt geproduceerd en naar de mensen er achter.”

Heel specifieke vragen
“Wij gaan met de partners zoeken naar het assortiment dat bij hen past en wat de markt vraagt. Soms zijn er heel specifieke vragen en moeten wij kijken hoe we daar aan tegemoet kunnen komen. Bij Kaamps wordt bijvoorbeeld ook kaas gemaakt voor de Amerikaanse markt. Daarvoor gelden heel specifieke eisen, maar als die markt interessant is, is het goed om te kijken of en hoe we daar een product voor kunnen maken.”

Boerderijkaasmakers die met Vandersterre willen samenwerken kunnen contact met het bedrijf opnemen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties