header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 02 maart 2018 15:00

Zuiver Zuivel lanceert zuivel in glas


Zuiver Zuivel lanceert een nieuw assortiment biologisch-dynamische zuivel in glas. De melk, yoghurt en karnemelk zijn plasticvrij verpakt, Demeter, hebben een natuurlijk vetgehalte, zijn niet gehomogeniseerd en afkomstig van koeien met hoorns.

De nieuwe zuivel in glas staat in de schappen bij de pop-upwinkel Ekoplaza PlasticVrij die deze week in opende in Amsterdam. Melk en yoghurt stromen ook in bij alle overige Ekoplaza-winkels. De karnemelk staat alleen in de grootste Ekoplaza’s, vertelt Jeanine de Rouw, categorymanager bij Udea, de groothandel waarvan biologische supermarktformule Ekoplaza (74 winkels) deel uitmaakt.

A Plastic Planet
De pop-upwinkel, gevestigd in een aanbouw van Ekoplaza in Amsterdam, verkoopt bijna zevenhonderd plasticvrije producten. Initiatiefnemer van het project is de internationale milieuactiegroep A Plastic Planet. Amsterdam is gekozen voor de aanzet naar de eerste plasticvrije supermarkt ter wereld vanwege de inspanningen van haar Amsterdamse relatie Plastic Soup Foundation, waarvan Ekoplaza partner is.

Ekoplaza Lab: naar winkels met plasticvrije zone
Ekoplaza neemt als ’s werelds eerste supermarktketen het voortouw om de milieu-impact van plasticgebruik in de voedingsmiddelenindustrie en detailhandel terug te dringen. De formule wil dit concept onder de noemer Ekoplaza Lab snel verder uitrollen zodat tegen het einde van dit jaar alle Ekoplazafilialen in Nederland een plasticvrije zone hebben.

Nieuw keurmerk: Plastic Free
De plasticvrije producten zijn allemaal zijn voorzien van het Plastic Free-label. A Plastic Planet introduceert hiermee een nieuw keurmerk waarmee de consument kan zien dat er geen plastic in een product is verwerkt. Alle producten met dit keurmerk zijn juridisch door Client Earth geaccordeerd.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties