header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 14 maart 2018 15:51

Databank GS1 Cloud levert gegevens zuivel en kaas


GS1 Cloud gaat in juli van start. De nieuwe databank is ingericht met productgegevens van onder meer foodproducten, zoals zuivel en kaas, en van alle sectoren waarin ondernemers en consumenten producten online en offline zoeken en kopen.

GS1 Cloud krijgt drie toepassingen: checken en verificeren met een uniek nummer voor elk product, productvalidatie met de ingevoerde informatie en een zoekfunctie voor producenten die op zoek zijn naar nieuwe producten voor hun fysieke of onlinewinkel. De databank bevat van ieder product informatie over de GTIN-code, de fabrikant, het merk, de etiketinformatie, de productclassificatie, de targetmarkt en een foto van het product.

Centrale bron voor keten
De databank wordt een centrale bron van productinformatie voor de hele keten: van fysieke en onlineretailers, open marktplaatsen, fabrikanten, consumenten, overheden – waaronder het ministerie van VWS met het Voedingscentrum dat GS1-data gebruikt voor de app Kies-ik-gezond, onderzoeksinstituten – zoals het RIVM dat de data inzet voor voedingsanalyses – en appontwikkelaars.

1 miljard producten
GS1 Cloud bevat in eerste instantie data van ongeveer 100 miljoen producten. De databank zal op termijn uitbreiden tot de grootste productdatabase van de wereld met ruim 1 miljard producten waarin al deze productdata op elkaar aansluiten.
De nieuwe databank is een initiatief van GS1, een wereldwijde organisatie voor uniforme standaarden voor het identificeren, vastleggen en delen van (product)gegevens die actief is in 150 landen. GS1 zet zich in om productdata op uniforme en betrouwbare wijze te kunnen identificeren en uit te wisselen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties