header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 21 maart 2018 09:42

Campina presenteert Campina Biologisch


Campina presenteert een nieuwe lijn dagverse biologische melk, karnemelk en yoghurt van Campina Biologisch. De biologische zuivel is op duurzame wijze geproduceerd door Nederlandse boeren. De producten zitten in een nieuwe klimaatneutrale verpakking van organisch materiaal die volledig recyclebaar is. Dop en coating bestaan uit gecertificeerd polyethyleen, gemaakt van organisch restmateriaal.

FrieslandCampina brengt met de lancering van de nieuwe lijn het merk Boer en Land onder bij Campina Biologosich en gaat hiermee naar een duidelijker merk voor biologisch, zo werd tijdens de Biobeurs in januari bekend. FrieslandCampina wil met Campina Biologisch haar marktaandeel vergroten, meldde coördinator biologisch Reinier van der Starre aan Boerderij. “Dit is nodig, omdat de coöperatie er in de afgelopen tijd – net als veel andere zuivelondernemingen – veel extra biologische melk bij heeft gekregen. Het merk Boer en Land biedt onvoldoende mogelijkheden om de ambities op het vlak van bio te realiseren.”

Europese regelgeving biologisch
Campina Biologisch voldoet aan de Europese regelgeving voor biologische voedingsmiddelen. Ook worden alle 140 Nederlandse Campina Biologisch-boeren jaarlijks gecontroleerd door inspecteurs van Skal, aldus het concern.
Op de boerderijen staat het welzijn van het dier en het milieu centraal: de boer zorgt voor goede voeding, verzorging en leefomstandigheden. De koeien kunnen zich er zo natuurlijk mogelijk gedragen en gaan naar buiten als het weer het toelaat. De dieren krijgen biologisch geteeld voer dat grotendeels afkomstig is uit de regio.

‘Boeren zijn enthousiast’
"Wij zijn bijzonder trots om nu Campina Biologisch te lanceren”, aldus Marloes Schulte, marketingdirecteur FrieslandCampina Consumer Dairy Nederland. “Dit is zuivel van eigen bodem gemaakt door Nederlandse boerenfamilies. Het is geweldig om te zien dat de Campina Biologisch-boeren zelf ook ontzettend enthousiast zijn over deze lancering: de liefde voor de natuur en de koeien is wat ons en de boerenfamilies drijft. We zetten hiermee een nieuwe standaard en zullen blijven innoveren om te blijven voorzien in de behoeften van onze consumenten."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties