header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 21 maart 2018 14:58

Kaasboerderij de Ruurhoeve in project Korte keten 2.0


Kaasboerderij de Ruurhoeve is een van de betrokken partijen bij het project Korte keten 2.0, dat is opgezet samen met Geodan, hogeschool HAS en JADS (Jheronimus Academy of Data Science), de provincie Brabant en ZLTO in samenwerking met de community Natuurlijk Boeren.

“We zijn van af het begin betrokken bij het project Korte Keten 2.0. We zijn hierbij om met gewoon boerenverstand mee te denken en we zijn gewend om de niet-gebaande wegen te bewandelen en om te kijken waar nieuwe kansen liggen”, vertelt Corné Ansems van de Ruurhoeve. De kaasboerderij in Hoogeloon in De Kempen, waar ook de cholesterolverlagende kaas Cholfitty wordt gemaakt, zet haar kaasassortiment af via de eigen boerderijwinkel en de kaasspeciaalzaak en verder in ongeveer twintig andere gelijksoortige winkels van collega’s.

Landelijke dekking en thuisbezorging
“Voor de horeca hebben we de landelijke dekking via Vers 24/7 geregeld”, vertelt Ansems. “We ontvangen jaarlijks 13.000 tot 14.000 gasten die onze boerderij beleven en onze kaas proeven. Het zou mooi zijn als deze mensen onze kaas ook thuis konden krijgen, ook al wonen zij in Amsterdam.”
“Ik hoop dat we via dit platform slim kunnen samenwerken met bestaande partijen die al bezig zijn om online food bij de consument te krijgen. Zo kunnen we samen de kosten voor een stop zo goedkoop mogelijk houden en samen naar een win-winsituatie werken. Die partijen hebben immers de logistiek al opgetuigd, terwijl wij als boeren de unieke en authentieke producten met een verhaal hebben die het aanbod interessant en onderscheidend maken.”

Data verbinden keten
Dataficatie van de voedselketen kan leiden tot nieuwe toegevoegde waardeproposities voor boeren, innovatieve distributiemodellen, nieuwe vraaggestuurde, kortere afzetketens en ander koopgedrag van consumenten, aldus het rapport van het initiatief Online Food Brabant.
Het rapport informeert over de resultaten van het project dat boeren met informatietechnologie en data nieuwe kansen biedt om verbindingen te maken met ketenpartijen en klanten, ideeën te testen en de logistiek slim in te richten.

Naar open platform voor boeren
Dit jaar wordt verder gewerkt aan het ontwikkelen van een operationeel open platform Korte Keten 2.0. Dit datagedreven platform zorgt voor een slimme bundeling van middelen die ketenpartijen ondersteunen bij het ontwikkelen en vermarkten van waarden in nieuwe korte afzetketens. Dit zijn diensten als onlinemarketing, een collectieve webshop voor boeren als korteketenondernemers, collectieve services voor foodfulfilment en logistiek (verzamelen, verwerken, verpakken, bewaren, bezorgen van bestellingen), collectieve services voor het bewaken van de transparantie via blockchaintechnologie en kwaliteitsbewaking.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties