header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 26 maart 2018 14:45

Mozzarellafabriek in Heerenveen


Royal A-ware en Fonterra gaan een mozzarellakaasmakerij bouwen in Heerenveen. De mozzarella gaat straks naar met name internationale groeimarkten. Dit gebeurt in een langetermijnsamenwerking met Fonterra. De nieuwe fabriek, de eerste Nederlandse grootschalige mozzarellakaasmakerij, is over twee jaar operationeel.

Royal A-Ware begint tevens samen met Fonterra aan de uitbreiding en afzet van de productie van een roomfabriek in Heerenveen. In deze fabriek kan de room die vrijkomt bij de kaasproductie worden verwerkt tot roomproducten voor de internationale markten. Bij de productie van de roomproducten is de inbreng van de kennis en ervaring van Fonterra van belang.

Nieuwe melkveehouders
Met het oog op de uitbreiding zoekt Royal A-Ware nieuwe melkveehouders, zegt coo Klaas de Jong. “Een deel van de melk dient aan speciale eisen te voldoen waarvoor een extra premie wordt betaald. Hiermee wordt verder invulling gegeven aan het beleid om verschillende melkstromen duurzaam tot waarde te brengen”, aldus De Jong. Op korte termijn volgt meer informatie over de nieuwe melkstroom.

Diverse melkstromen
Royal A-Ware heeft inmiddels melkstromen opgezet voor weidemelk, voor biologische melk, voor Albert Heijn voor het verduurzamen van de melkstroom en voor VLOG-melk om te voldoen aan de certificeringseisen voor gmo-vrije zuivel.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties