header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 05 april 2018 10:34

Aandeelhouders stemmen in met verkoop Murray Goulburn


De aandeelhouders van Murray Goulburn hebben in overgrote meerderheid ingestemd met de verkoop van de productielocaties aan de Canadese zuivelproducent Saputo. Daarmee is de overname bezegeld. Eerder gaf de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) groen licht voor de deal.

Aan de goedkeuring van de ACCC is wel de voorwaarde verbonden dat Saputo de productielocatie in Koroit verkoopt. Deze fabriek staat dicht bij de fabriek in Allansford dat in handen is van Saputo. De Canadese zuivelproducent koopt Murray Goulburn voor AU$ 1,3 miljard (€ 850 miljoen). Op 1 mei wordt de overname officieel. Dan is de grootste melkverwerker van Australië in buitenlandse handen.

Aanklacht voor mismanagement
Saputo neemt alle productiefaciliteiten, staf en installaties over van Murray Goulburn. De Australische coöperatie houdt $AU 200 miljoen apart om de kosten in de nog lopende juridische procedures te kunnen betalen. Zo is het voormalige management onder leiding van voormalig ceo Gary Helou aangeklaagd voor mismanagement. Tijdens de leiding van Helou cs kwam de melkverwerker in problemen door tegenvallende afzet op belangrijke markten, wat leidde tot een abrupte melkprijsdaling, overstappende melkveehouders, dalende melkaanvoer, sluiting van fabrieken en uiteindelijk de gedwongen verkoop aan Saputo.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties