header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 12 april 2018 07:34

Melkveehouders beslissen over overname SanCor


De melkveehouders die zijn aangesloten bij de Argentijnse zuivelcoöperatie SanCor besluiten vandaag over het overnamevoorstel van Adecoagro, een agrarische onderneming die actief is in Zuid-Amerika. SanCor verkeert in financiële problemen. Het heeft een schuld van ruim € 423 miljoen.

Adecoagro wil de activa van SanCor overnemen en heeft daarvoor een bedrag geboden van € 323 miljoen ($ 400 miljoen), aldus berichten in de media. Daarmee zou het bedrijf andere geïnteresseerde bedrijven hebben afgetroefd.

Meerdere gegadigden
SanCor is al lange tijd in gesprek om uit de financiële problemen te komen. Daarbij is de regering betrokken. Adecoagro bood in 2016 al $ 100 miljoen voor de overname van drie fabrieken in Morteros, Devoto en Chivilcoy en het distributiecentrum van Don Torcuato. Dat bod eindigde niet in een deal, mogelijk omdat er andere gegadigden waren om SanCor over te nemen, zoals naar verluidt Fonterra uit Nieuw-Zeeland en het Franse Lactalis. Voorzitter John Wilson van Fonterra bevestigde vorig jaar dat zijn bedrijf in gesprek was met SanCor.
Uiteindelijk lijkt Adecoagro toch aan het langste eind te trekken. De stemming over de overname op de aandeelhoudersvergoeding van de coöperatie wordt gezien als een gelopen race. In een reactie aan media in Nieuw-Zeeland geeft Fonterra geen commentaar op de ontwikkelingen in Argentinië.

Toonaangevende zuivelproducent
SanCor is een van de toonaangevende zuivelproducenten in Argentinië, goed voor een vijfde van de totale productie in het land en 90 procent van de zuiveluitvoer van het land. Het formeel in Luxemburg gevestigde agrarische bedrijf Adecoagro houdt zich bezig met verbouwen van suiker, graan, rijst, de productie van melk, ethanol, energie en de ontwikkeling van productieve landbouwgrond in Zuid-Amerika. Het bedrijf heeft in Argentinië, Brazilië en Uruquay meerdere landbouwbedrijven in het bezit, waaronder twee melkveebedrijven in Argentinë met circa 6.880 koeien.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties