header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 13 april 2018 10:51

Arla ontwikkelt met Elopak duurzaam zuivelpak


Biologische melk, karnemelk en yoghurt van Arla zit vanaf dit weekend in het meest duurzame zuivelpak van Nederland. De literverpakkingen stromen nu in in de supermarkt, later volgen de 250 ml-, 500 ml- en 1,5 liter-verpakkingen.

Voor de nieuwe zuivelpakken wordt 100 procent ongebleekt bruin karton en voor de buitenkant hernieuwbare kunststof gebruikt. De nieuwe verpakking zorgt voor 34 procent minder CO2-uitstoot per verpakking. Arla, dat de verpakking samen met Elopak ontwikkelde, verkoopt per jaar bijna 30 miljoen pakken met biologische zuivel.

Trees for All
Met dit milieubewuste zuivelpak bespaart Arla 272 ton aan CO2-uitstoot. Om de verpakking klimaatneutraal te produceren compenseert de zuivelcooperatie de resterende 539 ton CO2-uitstoot door een samenwerking met Trees for All. Deze organisatie plant in Bolivia nieuwe bomen aan die CO2 nodig hebben om te groeien.
“Wij zijn trots dat wij als eerste van Nederland onze biologische zuivel in het meest duurzame zuivelpak kunnen aanbieden”, vertelt Dennis Iseger, csr & communication manager van Arla Foods. “De verpakkingsinnovatie van Elopak is een enorme stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid en sluit perfect aan bij de filosofie van Arla.”

Naturally Pure-Pak
“De introductie van Nederlands’ eerste gable top-verpakking gemaakt van natuurlijk bruin ongebleekt karton is het resultaat van onze goede, langdurige samenwerking met Arla. Hun biologische zuivel zit zeer binnenkort in onze Naturally Pure-Pak-verpakking met een onderscheidende, natuurlijke uitstraling”, aldus Inge Eggermont, environment & public affairs manager Elopak.
Elopak ontwikkelde voor Arla het duurzame zuivelpak door verschillende elementen van de verpakking te innoveren zoals het gebruik van 100 procent ongebleekt bruin karton hetgeen beter is voor het milieu. De dop en coating zijn van uitsluitend hernieuwbaar kunststof gemaakt van organisch materiaal en de vernieuwde drankenkartons zijn volledig klimaatneutraal geproduceerd door compensatie van CO2-uitstoot.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties