header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 13 april 2018 13:48

Royal A-ware verduurzaamt opnieuw melkstroom


Royal A-ware verduurzaamt openieuw een melkstroom, ditmaal Boerderijmelk met VLOG-certificering.

De melk moet voldoen aan eisen op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en huisvesting. De melkveehouder moet deelnemen aan KoeKompas en het duurzaamheidsprogramma A-ware duurzaam, groene stroom gebruiken en iedere koe voldoende ruimte en een zachte ligplek bieden. Weidegang is niet vereist voor de nieuwe melkstroom.Melkveehouders die voldoen aan deze eisen ontvangen een extra premie van € 1,25 per 100 kg melk.

Verdere verduurzaming
Royal A-ware gaat met boerderijmelk na weidemelk, biologische melk en de A-ware-melkstroom voor Albert Heijn opnieuw een vierde melkstroom verder verduurzamen. De komst van de nieuwe mozzarellafabriek in Heerenveen biedt de mogelijkheid om alle melkstromen voor de korte en de lange termijn goed tot waarde te brengen.

Ruimte voor nieuwe melkveehouders
Zowel bij de A-ware-melkstroom voor Albert Heijn als de A-ware Boerderijmelk heeft Royal A-ware nog ruimte voor nieuwe melkveehouders. Klaas de Jong, coo Royal A-ware: “Melkveehouders die leveren aan Royal A-ware kunnen een melkstroom kiezen die het beste bij hun bedrijfsvoering past. Samen met onze melkveehouders en onze klanten werken wij verder aan verduurzaming en het verbeteren van het rendement op het boerenerf.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties