header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 18 april 2018 13:25

Boerenkaasmarkt tijdens Lentemarkt Roelofarendsveen


Kaasspeciaalzaak De Kaaswereld in Roelofarendsveen houdt zaterdag tijdens de Lentemarkt samen met drie kaasboerderijen uit de regio een Veense boerenkaasmarkt. Bezoekers kunnen dan op de markt op het Noordplein de lokale kaasmakers ontmoeten en vragen stellen over boerenkaas.

Op de boerenkaasmarkt staan kaasmakers met producten van zes boerderijen: De Morgenstond van de familie Heemskerk en kaasboerderij Van de Geest uit Oud Ade, de kaasboerderijen van Rotteveel en Van de Poel uit Rijpwetering, kaasboerderij Van Leeuwen uit Hoogmade en Van Schie uit Warmond.

Consument in contact met maker
“De familie Heemskerk brengt Leidse magere boerenkaas, Van Leeuwen staat er met jonge zacht belegen, Rotteveel met belegen, Van de Poel met pittig belegen en familie Van de Geest met vol belegen boerenkaas”, somt Richard van Klink, eigenaar van De Kaaswereld, op. Hij verkoopt de boerenkazen in zijn winkel, kent de kaasboeren goed en wil nu ook consumenten in contact met de makers en het product brengen.

Beste Specialist Landleven 2018
De speciaalzaak in Roelofarendsveen werd deze week tijdens het branche-event van het Vakcentrum uitgeroepen tot Beste Specialist Landleven van Nederland 2018. Richard en Olga van Klink ontvingen de categorieprijs van de jaarlijkse competitie voor de beste Foodspecialiteitenwinkel uit handen van Irene Moors. Onder meer het brede assortiment boerenkazen uit de eigen streek en de persoonlijke band tussen de winkeliers en de kaasboeren waren bepalend voor de eerste prijs van De Kaaswereld.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties