header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 30 april 2018 13:05

Gijs opent innovatiecentrum melkgeitenhouderij


Voer- en adviesorganisatie Gelre-IJsselstreek Gijs gaat in Holten een eigen innovatiecentrum voor de melkgeitensector opzetten. Het innovatiecentrum De Mekkerhof biedt straks onderdak aan duizend melkgeiten, meldt Tubantia.

Een van de innovaties die er aan de Tolweg in Holten worden getest is een Milk2Heat-installatie. Deze gebruikt de warmte die ontstaat bij het koelen van de verse geitenmelk om de lammerenstal te verwarmen. Hiervoor wordt in dit deel van de stal een vloerverwarmingsnet ingericht. De overige warmte wordt ingezet om kantoorruimte bij het bedrijf te verwarmen. De innovatie is een oplossing voor de vraag naar warmte in de geitenhouderij. Met name in de periode dat de geiten lammeren is het een uitdaging om de jonge dieren warm te houden.

Openingsdagen
De Mekkerhof houdt op 22 en 23 juni openingsdagen. De locatie wil de landelijke geitenhouderij verder ontwikkelen door middel van innovaties en educatieve activiteiten voor basisscholen en studiegroepen.
Gijs levert voeders aan melkgeitenbedrijven die op maat worden samengesteld door de nutritionist van het bedrijf. De voeders worden vervolgens extern bij mengvoerleveranciers geproduceerd. Ook het transport van de voeders wordt uitbesteed.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties