Flandrien Kaas breidt opnieuw uit met een rijpingsruimte
Flandrien Kaas in het Belgische Wervik start in januari met de bouw van een nieuwe rijpingsruimte. Het is de derde uitbreiding sinds 2013 toen de productie van de kaasmakerij van start ging.
De nieuwe rijpingsruimte, waarmee een investering van € 1 miljoen is gemoeid, zal in mei 2020 gereed zijn, bericht De Standaard.
Ruimtegebrek Flandrien Kaas
Het bedrijf moet door ruimtegebrek momenteel tijdelijk kaas laten rijpen in Nederland. Het werkt nu met twee rijpingsruimten. Een daarvan wordt afgebroken en vervangen door nieuwbouw. De andere rijpingsruimte krijgt een extra verdieping.
Rijpingscapaciteit van 1 miljoen kilo
Het Belgische kaasbedrijf gaat met de uitbreiding naar een rijpingscapaciteit voor 1 miljoen kilo kaas. Met name de vraag naar oudere varianten is gestegen.
Flandrien Kaas neemt ook deel aan de Salon du Fromage, van 23 tot en met 26 februari 2020 in Parijs.