Achtergrond

Achtergrond

Bedrijf

Yakult leerde Europeanen levende bacteriën eten

Ongeveer een jaar geleden, op 28 maart 2024, bestond Yakult Nederland in Almere precies 30 jaar. Het jubileum is zonder veel uitbundigheid gevierd.
Lees meer
Achtergrond

Bedrijf

‘We zijn een soort landbouwakkoord in het klein’

Nederlands jongste zuivelfabrikant, Ikwileerlijkezuivel.nl, is in productie. De vorig jaar verworven fabriek draait nu nog op loonproductie, de ambitie is melk verwerken van boeren uit…
Lees meer
Achtergrond

Visie

Boerenzuivelmakers etaleren ambacht bij Cum Laude Awards

De jaarlijkse kwaliteitscompetitie voor boerderijzuivelproducten heeft dit jaar een recordaantal deelnemers en inzendingen. Ondanks de nodige uitdagingen is de productie van boerenkaas en -yoghurt nog…
Lees meer
Achtergrond

Bedrijf

Arla belooft Nederlandse retail succes met verse zuivel

Arla Foods heeft in Nederland weliswaar een bescheiden omvang, maar stelt met merkproducten groeiperspectief te kunnen bieden aan zowel klanten als melkveehouders.
Lees meer
Achtergrond

Bedrijf

MAAZ Cheese vergroot capaciteit met een kwart

In Bodegraven verrijst een forse aanbouw bij een bestaand kaasdistributiecentrum. MAAZ Cheese breidt zijn capaciteit met 25 procent uit.
Lees meer
Achtergrond

Markt

Polen gaat Nederland voorbij als derde zuivelproducent Europa

Polen heeft oog voor de positie van de landbouw. Voedselzekerheid en zorg om boereninkomens krijgen prioriteit boven extra stappen op gebied van milieu en klimaat.…
Lees meer