Zuivelproducten komen in bijna elk Belgisch gezin op tafel
Bijna elk Belgisch gezin koopt op jaarbasis zuivelproducten, met een gemiddelde besteding van € 271 per persoon. Kaas staat op één, voor yoghurt en melk. Volgens marktonderzoekbureau GfK worden steeds meer boter, yoghurt, gearomatiseerde melk en roomijs gekocht.
Aan kaas besteden de Belgen veruit het meest, gemiddeld € 110 per persoon. Verder kochten ze in 2017 voor gemiddeld € 29 aan yoghurt, € 28 aan consumptiemelk, € 17 aan boter, € 16 aan ijs, € 14 aan verse desserts, € 10 aan room, € 9 aan verse witte kaas, € 6 aan gearomatiseerde melk (onder andere chocolademelk) en nog € 32 aan overige zuivelproducten (gefermenteerde melk, drinkyoghurt, …). Totaal € 271 per hoofd. Dit blijkt uit marktonderzoek in 2017 door GfK in opdracht van VLAM. Binnen de zuivelbesteding wonnen boter, yoghurt, gearomatiseerde melk en ijs de voorbije jaren aan belang, producten waarmee de consument zichzelf graag verwent (tekst: Yves De Groote, foto: Vlam).
[Lees het hele artikel in het magazine ZuivelZicht mei 2018]