FrieslandCampina plaatst hybride obligatie van 300 miljoen euro

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina plaatst hybride obligatie van 300 miljoen euro

Geplaatst op:

Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft een hybride obligatie van 300 miljoen euro uitgegeven om de uitstaande hybride obligatie met een eerste resetdatum in december 2025 te herfinancieren. De nieuwe hybride obligatie is positief ontvangen door institutionele beleggers en heeft geresulteerd in een totaal van meer dan 1,2 miljard euro aan orders.

Hans Janssen, CFO van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “De grote vraag naar onze hybride obligatie bevestigt het vertrouwen in FrieslandCampina. Met deze uitgifte ondersteunen we niet alleen onze balanspositie, maar waarborgen we ook een brede diversiteit in onze financieringsbronnen.”

Dublin

De hybride obligatie is geprijsd met een coupon van 4,85 procent per jaar tot de eerste rente herzieningsdatum op 23 januari 2030. De kredietbeoordelingsbureaus zullen de hybride obligatie voor 50 procent als eigen vermogen en voor 50 procent als schuld behandelen. De obligatie zal volgens IFRS als eigen vermogen worden verantwoord. Naar verwachting volgen beoordelingen met BB+ door S&P en BBB- door Fitch. De obligatie zal worden genoteerd op de ‘Global Exchange Market’ van Euronext Dublin. BNP Paribas en Citigroup zijn opgetreden als mondiale coördinatoren en structureringsagenten. ABN AMRO, BNP Paribas, Citigroup, HSBC en ING zij opgetreden als ‘Joint Bookrunners’.

Foto: FrieslandCampina.