Achtergrond

Achtergrond

Melk met natuurlijke roomkraag van gehoornde koeien

Een stap verder dan biologisch: biodynamische zuivel is volgens een producent  'de top in duurzaamheid'. Een klein marktsegment waarmee de bio-speciaalzaak zich kan onderscheiden, want…
Lees meer
Achtergrond

Bedrijf

De wereld van Henri Willig: Hoe een kleine boer groot werd met het Hollandse kaasverhaal

Henri Willig begon in 1974 met het melken van 25 koeien. Alleen maar melken daagde hem onvoldoende uit. Nu, vijftig jaar later, staat er een…
Lees meer
Achtergrond

Markt

Voedingsrichtlijn met minder zuivel valt slecht in Duitsland

De nieuwe voedingsrichtlijn in Duitsland zorgt voor ophef. Meer dan driekwart van het dieet moet uit plantaardige producten bestaan, aldus het advies van het Duitse…
Lees meer
Achtergrond

Visie

Rem op groene ambities EU ongunstig voor Nederland

In juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Mogelijk zorgen die voor een politieke omwenteling die de groene ambities van Brussel afremt. Volgens landbouweconoom…
Lees meer
Achtergrond

Visie

Emissieloos, diervriendelijk en veel koeien per arbeidskracht

Innovatiecentrum Dairy Campus verkent de kansen voor de bouw van de ‘EVA-stal’.
Lees meer
Achtergrond

Visie

Europese verkiezingen: ‘Betaalbaar voedsel moet weer centraal staan’

In juni zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Wat staat hier op het spel voor de zuivelsector? De industrie wenst een realistische politieke koers…
Lees meer