Branche-event Vakcentrum verschuift vanwege coronavirus
In verband met het coronavirus krijgt het jaarlijkse Branche-Event om de beste Kaasspecialiteitenzaak en Foodspecialiteitenwinkel van het Vakcentrum een nieuwe datum.
Het event, dat de Stichting Foodspecialiteiten Nederland op 20 april zou organiseren, verschuift naar maandag 15 juni. De locatie – Studio 21 in Hilversum – blijft ongewijzigd. Op dezelfde datum wordt ook de Dag van het Vakcentrum gehouden.
Uitstel vanwege het coronavirus
Op het vanwege het coronavirus uitgestelde evenement worden de winnaars van de drie nationale competities bekendgemaakt: Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel, Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas en Nederlands Beste Foodspecialist Charcuterie.
Finalisten
In de categorie Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel zijn in de finaleronde vijf winkels genomineerd, in de twee andere categorieën zijn dit drie winkels.
Dit zijn de finalisten van de competitie Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel: Zuivelhoeve – Amersfoort, Zuivelhoeve Stil Genoegen – Boxmeer, Floor 2.0 – Goes, Het Oude Zuivelhuis – Haarlem, Zuivelhoeve – Leeuwarden.
De drie finalisten van Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas zijn Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal – Alkmaar, Renkema Kaas – Amersfoort en kaashandel De Brink – Deventer.
Nieuwe wedstrijden
De competities Beste Kaasspeciaalzaak en Beste Foodspecialiteitenwinkel vinden niet meer gelijktijdig plaats, maar afwisselend om het jaar. Daarnaast komen er nieuwe wedstrijden bij. De indeling van de Nationale Competities kan jaarlijks worden aangepast.