
De nieuwe productielijn zal vanaf het eerste kwartaal van 2028 voornamelijk worden geproduceerd voor de Zweedse markt. De massale interesse in skyr is een gevolg van de toegenomen belangstelling voor eiwitrijke, vetarme producten. Zweedse consumenten beschouwen Skyr sinds vorig jaar als de meest trendy voeding. Onderzoek door de Zweedse levensmiddelenfederatie ('Livsmedelsföretagen') heeft dat aangetoond.
"Ik ben erg blij dat we deze grote investering kunnen aankondigen, die eigenlijk alle vakjes aanvinkt. De consumentenvraag naar Skyr is groot en groeiend. Onze Zweedse boeren-eigenaren willen produceren en tegelijk hun CO₂-voetafdruk verkleinen. Arla maakt van hun melk eiwitrijke, smakelijke Skyr-producten. Met onze investering verzekeren we ons van een stabiele toekomstige groei", aldus David Boulanger, uitvoerend vicepresident van de toeleveringsketen.
Wereldwijde vraag
De extra productiecapaciteit die Arla Foods creëert helpt bovendien ook tegemoet te komen aan de eveneens groeiende wereldwijde vraag naar Skyr en is complementair aan de bestaande productie van dit product in Denemarken, Finland en Duitsland. De zuivelfabriek in Linköping heeft 290 werknemers en produceert nu al iets meer dan 280 verschillende zuivelproducten, waaronder yoghurt, zure room, crème fraîche en lactosevrije en biologische opties.